takaisin

Ferrino Primaneve

- Ferrino -

ferrino_1.jpg

 Syntynyt 27.8.2014

Kasvattaja: Laura Contalbrigo, Italia

Kuvia Ferrinosta  ||   Sukutaulu

Ferrino muutti meille Venetsian liepeiltä marraskuussa 2014.  Kävimme mieheni kanssa hakemassa pennun itse tutustuaksemme myös kasvattajaan, Laura Albrigoon, sekä Ferrinon vanhempiin. Laura ja Andrea olivat tosi ystävällisiä ja olivat suunnitelleet meille ohjelmaa. Meillä oli muutama mielenkiintoinen ja ohjelmantäyteinen päivä - mm. tutustumista paikalliseen ympäristöön, viinitarhoihin, viinikauppiaisiin, päivä Venetsiassa jne. Paluumatka Münchenin kautta sujui hyvin, laskeutuessamme Helsinkiin kuulimme kun Ferrino protestoi tilannetta haukkumalla kiukkuisesti ruumassa. Se ilmaisi mielenlaatunsa päästämällä ison lammikon tuloaulaan. Vastaanotto kotona oli vaihteleva, Corrado tuumasi vissiin, että uusi leikkikaveri tuli taloon. Volpinot ja mäyräkoira olivat vähemmän otettuja ja haukkuivat tulokkaan oikein kunnolla. Ajan myötä tilanne kuitenkin tasaantui.

ferrino_4.jpgEnergiaa tässä nuoressa miehessä riittämiin. Kasvu on ollut vauhdikasta ja minulla on taas kerran kookas koira. Korvien välissä sijaitseva herne tuntuu kuitenkin välillä olevan kadoksissa.  Touhukas koira on ehtinyt jo paljon täällä kotona: puutarhassa on kokeiltu kukkapenkkien sopivuutta makoiluun, kuoppien kaivuuta sinne sun tänne, mullan syöntiä, naapureiden ja postijoonin haukkumista ynnä muuta. Lempinimiä onkin kerääntynyt aika rivi: Fertsu, Fellini, Pikku Puutarhuri, Löllö muutamia mainitakseni. Luonteensa puolesta Ferrino poikkeaa suuresti edellisistä m-a:sta. Rotu joka ei leiki tai nouda... noh, täällä majailee yksilö joka tekee molempia vauhdikkaasti ja mielellään. Sanoisin, että kaikista kuudesta koirasta Ferrino on leikkisin. Toivottavasti Touho rauhoittuu hieman sitten aikuisena. Tosin Ferrinon isäpappa kuulemma on kovin leikkisä vielä kuusivuotiaana.

Olemma käyneet katselemassa maailmaa mm kahdella pentujen tottelevaisuuskurssilla, rämpineet metsissä, töllistelleen junia asemalla, kävelty kanavan rantaa ja kiipeilty kivien ja rannassa olevien veneiden päällä. Jos ei pelkkä uteliaisuus riitä niin namin voimalla Ferrino tekee melkein mitä vaan.

Näyttelyihin emme vielä ole lähteneet ja siihen meneekin varmaan vielä jonkun aikaa kun kasvu on kesken. Ehkä käymme pyörähtämässä jossain mätsärissä hankkimassa kokemusta kehä käyttäytymisestä.

ferrino_3.jpg

ferrino_2.jpg

ferrino_5.jpg

takaisin