takaisin

Pitkäkarvainen mäyräkoira, punainen

Jojoba Don Rico

- Rico -

rico1.jpg

5.2.1999 - 4.3.2011

Kuvia Ricosta

Rico oli mäykkykaksikon nuorempi jäsen. Ei sekään mikään nuori huithapeli vaan kypsä nuuskuttelija, kun tutustuimme vuonna 2009. Ricolla oli vielä Keppanaakin tarkempi nenä ja kävelyillä se joskus nuuskutteli hetkeksi menemään omia polkujaan. Rico päivysti sekin mielellään keittiössä, mutta ei niin konkreettisen lähellä kuin Kevin. Eikä se syönyt ihan kaikkea mitä lattialle tippui. Mutta jos makupala oli Ricon mielestä koiralle sopivaa ruokaa, se sen myös otti ja Kevin jäi ilman. Rinkutin piti myös rico2.jpgrapsutuksista ja sekin nukkui mielellään sohvalla tai sängyssä. Lämmöstä se piti erityisen paljon ja nukkui hyvin mielellään auringon lämmittämissä kohdissa sisällä ja vaihtoi nukkumapaikkaakin auringon mukaan. Varsinainen kissa siis.

Kevinin poistuttua kehistä Rico jäi Pandan kanssa sänkykoiraksi, eikä se ollut mikään helppo paikka. Panda kun on varsinainen riivinrauta ja olisi mielellään pitänyt koko sängyn tai sohvan aina omanaan. Siinä piti sitten pitää hieman jöötä, jotta Ricokin pääsi koisimaan ihmisten seurassa. Pistipä Panda myös pään sekaisin Ricolta, kun oli juoksun aika. Niin Rinkutin kiihkosi, että unohti syödä, silmät seisoivat päässä ja vinku Pandan perään oli aivan raivostuttavan sitkeää. Setä liikkui nopeammin kuin aikoihin ja raput sisään ja ulos sujuivat taas tosi vauhdikkaasti. Siinä hommassa meinasi hermot mennä meiltä ihmisiltä ja Ricolta kunto pettää.

Riconkin aika tuli jättää meidät, kun kunto rapisi ja liikkuminen oli aina vain vaikeampaa, koska takaosa ei kestänyt. Myös Riksun sisuksissa muhi ikäviä kasvaimia. Enää ei auringon lämmittämissä kohdissa kuorsaa punaista mäykkyä.

 

gedc0093.jpg

takaisin