Takaisin 

FIN UCH Nord V-09 HeVW-16 VV-16

Skymningen's Vivace

- Panda -

img_1560.jpg

Synt. 16.06.2004

Omistaja: Tintti Nyberg

Kasvattaja: Maud & Bengt-Erik Pettersson, Ruotsi

Kuvia Pandasta  ||   Sukutaulu

 

Aikoinaan, kun Pandalla oli ensimmäiset pennut, minulla ei valitettavasti ollut mahdollisuutta ottaa pentua siitä. Panda Pikinokka sitten itse muutti meille aikuisena muutama kesä sitten, kun ystäväni, gedc0190.jpgjoka Pantsun omisti, kuoli. Oli siinä m-a pojilla Arditolla ja Corradolla totuttelemista, kun Rautarouva muutti taloon.

Ardito vanhana herrasmiehenä oli heti Pandan mieleen, mutta vauhtiveikko Corrado taas oli ja on edelleen tiukasti epäsuosiossa. Corrado itse asiassa pelkää Pandaa jossain määrin. Kuvitelkaa näkymä missä maremmano-abruzzese uroksen pään kokoinen pörriäinen ajaa toisen pois huoneesta pelkällä rutinalla. Noh, resurssitiukkaa ladya pidetään kurissa, jottei pelästytä "pientä" Corradoa aivan perin pohjin.

Verrattuna m-a:han volpino italiano on niin helppo rotu, eikä vain kokonsa puolesta. Panda pysyy lähettyvillä ja sitä pystyy pitämään irti, tulee kutsuttaessa eikä häivy omille teilleen. Sisällä se ei kääntyessään siirrä tuoleja, hännällään kaada lasia pöydältä tai lipaise kermakakusta maistiaista ohi mennessään.

Miinuksena kömpelölle talonväelle voi olla koiran pysyminen tiukasti kintuissa, mistä sitä ei aina huomaa. Muutaman kerran olen kutsunut koiraa lenkillä ja miettinyt missä ihmeessä se luuraa, kun ei tule - jep, siellä se tuli perässä ihan hiljaa ja kantapäissä kiinni. Panda oli kesällä vähän ihmeissään naapuruston lampaista. Siinä missä Corrado tunki lipomaan lampaitten korvia aitaverkon välistä, Panda katseli tapahtumaa hämmentyneesti ja komensi sitten lampaita häipymään.

Taitaa olla niin, että mitä pienempi koira sen enemmän lempinimiä: PadaPada, Pantsu, Bitch, Hitleriina, Rautarouva, Pajatso, Pispalan Likka. Ja lisää varmaan tulee vuosien mittaan.

 

gedc0171.jpg

 Panda_1-16.jpg

Panda oli Helsingin Messukeskuksen näyttelyissä VSP-veteraani yhtenä päivänä ja ROP-veteraani toisena. Hieno saavutus meidän vanhalta mammalta.

Takaisin