takaisin

C.I.B. FIN MVA SE MVA V-98 V-00 BALTV-02

Rosso di Sera di Selvaspina

- Jaffi -

jaffi1.jpg

27.01.1996 - 29.05.2007

Kasvattaja: Anna Albrigo, Italia

Kuvia Jaffista 

 

Jaffi tuli perheeseemme nuorena poikana jouluna 1997. Vaikka sillä ei ollut kokemusta pienistä lapsista, se sopeutui hyvin yhteiseloon 4-v ja 2-v lasten kanssa. Tyttäreni on syntynyt tasan viikkoa ennen Jaffia, siitä on helppo muistaa syntymävuosi vuosienkin jälkeen.
liettua_3jaffi.gifKauniina poikana Jaffson kiersi monet näyttelyt täällä kotimaassa ja teimme kaksi ulkomaankeikkaakin, Ruotsiin ja Liettuaan, tavoitteena KansMva titteli, joka saatiinkin aikaiseksi. Kotikoirana JaffiPaffi oli suhteellisen helppo koira, pysyi jotenkuten maatalomme pihassa ja varma keino saada se tulemaan oli avata farmarin takakontti ja huutaa se mukaan ajelulle. Jaffi nimittäin rakasti autossa matkustamista.
Kun lähdin metsään marjaan, otin Jaffin mukaan hirvipelotteeksi. Virkaansa se toimitti jossain nyppäreen päällä pienen matkan päässä. Välillä se teki pieniä haistelureissuja ympäristössä, mutta palasi aina pitämään minua silmällä. Koskaan en kohdannut yhtään hirveä tai peuraa näillä marjareissuilla.

Muistan hyvin sen kerran, kun Jaffi päätti pysäyttää liian lähelle taloamme tulleen hirvilehmän vasoineen. Jaffi haukkui kuin paraskin hirvikoira ja hirvi tuijotti pitkään ojan takaa kunnes päätti kääntyä ja poistua. Samaten muistan, kun Jaffi varoi astumasta polulla olevan linnunpoikasen päälle, nuuskaisi vain varovasti ja jatkoi matkaa.
Jaffilla oli kaksi tapaa, jotka se periytti ainakin osalle jälkeläisistään. Yksi oli etutassut somasti ristissä lepäily ja toinen tapa oli hymyillä ihmisille suu auki etuhampaat näkyvissä ja samaan aikaan häntä heilui iloisesti.

Tapahtumia ja kommelluksia on monia, kun lähtee muistelemaan, hymy siinä tulee ja kaihomielinen ikävä. Yhteinen elomme päättyi keväällä 2007, kun Jaffin selkävaivat oireilivat voimakkaammin ja sydänkin oli hieman rasittunut tosi kuumasta keväästä. Eläinlääkäri nukutti Jaffin omalla pihallamme kukkivan omenapuun alla.

 

takaisin