takaisin

 FIN MVA V-06 EUJV-06

Stedinger Xray

- Xray -

xray1.jpg

29.01.2005 - 22.10.2007

Kasvattaja: Hans-Wolfgang Woltemade, Saksa

Kuvia Xraystä


Myös tällä rakkaalla lapsella oli muitakin kutsumanimiä, ainakin Äks, RayRay, Schweinehund (kasvattajan keksimä). Xray tuli perheeseemme oikeastaan vahingossa ulkomaisen ystäväni ehdotettua sitä minulle. Eikun soittamaan kasvattajalle Saksaan ja kuukauden sisällä lähdimme matkaan silloisen xray3.jpgaviomieheni kanssa noutamaan pentua. Saavuimme perille Oldenburgiin illalla 14.5. joka sattuu olemaan syntymäpäiväni. Sain siis aivan mahtavan synttärilahjan ja luulin halkeavani onnesta ja ilosta!

Tapasimme matkalla myös Xray'n vanhemmat ja isovanhemmat - hienoja koiria kaikki. Varsinkin isoisä Maramao teki minuun syvän vaikutuksen olemuksellaan ja voimakkuudellaan. En ole tainnut sen jälkeen vielä tavata toista yhtä vankkaluustoista m-a:ta.

Xray kasvoi ja kehittyi hyvin ja pysyi rotumääritelmän sisällä. Touhusi innokkaasti pentujuttuja sisällä ja ulkona, muttei tuhonnut yhtään mitään. Xray tuli hyvin toimeen Jaffin ja Arditon kanssa ja pojat viettivät päivät samassa tarhassa, nukkuivat ja söivät samanaikaisesti samoissa tiloissa sisällä. Näyttelyissä kävin hyvällä menestyksellä, koska Xray oli kaunis ja voimakas rotunsa edustaja, joka ei turhia hötkyillyt. Unelmieni koira siis ja suunnitelmia tulevaisuudelle oli vaikka millä mitalla. Valitettavasti nämä eivät sitten toteutuneet, kun Xray osoittautui parantumattomasti sairaaksi.

Raskas päätös oli tehtävä ja Xray pääsi viimeiseen lepoon keittiössämme. Luulin sydämeni murtuvan ja vuodatin litrakaupalla kyyneliä viimeisten viikkojen aikana. Vieläkin kyyneleet kohoavat silmiin, kun ajattelen Xraytä.

 

takaisin