takaisin

Pastore Brina Brillante

- Brina -

brina2.jpg

05.04.2007 - 24.06.2008

Kasvattaja: Marita Wisfelt, Ruotsi

Kuvia Brinasta

 

Marita on miehensä Bon kanssa pitkän linjan maremmano-abruzzesekasvattaja Ruotsista ja olin pitkään odottanut mahdollisuutta saada pentu sieltä. Vihdoin oli minun vuoroni jonossa. Lähdin lasteni kanssa road-tripille Ruotsiin kesällä 2007 hakemaan pentua. Viivyimme päivän Kolmårdenin eläintarhassa ja yövyimme vanhassa majatalossa jossain pienemmässä kaupungissa tunnin ajomatkan brina4.jpgpäässä siitä, nimeä en enää muista. Kaupungin halki virtasi joki, jonka eteläreunalla oli osaksi mukulakivinen kävelykatu vanhoine taloineen ja kaikenmaailman ravintoloineen. Rannanmyötäiseen laituriin oli kiinnitettynä erikokoisia ja -näköisiä hienoja laivoja ja tunnelma oli eteläeurooppalainen. Yhden päivän vietimme Astrid Lindgrenin maailmassa Vimmerbyssä ja lapset olivat tyytyväisiä.
Perillä Maritan ja Bossen luona vietimme muutaman päivän seuraten pentujen touhuja. Oi sitä menoa ja vilskettä nurmikolla. Kuvia tuli otettua kasapäin - onneksi oli digikamera.

Lähtöä varten pikkuneiti kylvetettiin, kynnet leikattiin, korvat tsekattiin ja paperihommat
hoidettiin. Tavarat, lapset ja pentu autoon ja menoksi. Brina ei ollut ollenkaan tyytyväinen tilanteeseen, vaan kiukutteli ja venytteli äänijänteitään tunnin verran ja rauhoittui vasta, kun pääsi jommankumman lapsen syliin. Laivamatka meni hyvin ja BrinaFina hurmasi
kaikki kanssamatkustajat.

Kotona pojat Jaffi ja Ardito järkyttyivät perin pohjin, kun taloon tuli uusi akka. Ja kyllä se sitä valtaa käyttikin, varsinainen riivinrauta. Reilusti energiaa ja asennetta ja aina valmiina kepposiin. Brina touhusi vaikka mitä ja yritti avittaa eteisen ja vähän muittenkin huoneiden ehostamista nakertelemalla jalkalistoja ja suikaloimalla tapetteja sieltä täältä.

Brina oli valitettavasti myös parantumattomasti rikki, joten tarkistuskuvausten jälkeen hänet nukutettiin eläinlääkärin vastaanotolla. Taas kyyneleitä ja tyhjyyttä, kun touhukas riivinrautamme poistui keskellä kauneinta kesää.

 

takaisin