takaisin

Corrado

Corrado_3.jpg

 18.08.2007 - 29.12.2014

Kasvattaja: Michael Reber, Ranska

Kuvia Corradosta

Rakas vauhtiveikkomme Corrado tuli Xrayn kasvattajan avittamana perheeseemme. Sukulaisensa tavoin Corrado kasvoi suorajalkaiseksi ja komeaksi pojaksi ja vauhdilla. Yläraja paukkui ja nyt 4,5 vanhana taitaa korkeutta olla 78 cm. Pientä vankistumista on vuosien saatossa tapahtunut, mutta luusto voisi olla hieman parempi ja pieniä puutteita on muuallakin. Se mitä puuttuu rakenteessa ja kauneudessa korjaantuu sitten luonnepuolella. Corrado on edelleen mitä onnellisin pentu, joka rakastaa kaikkia ihmisiä ja toisia koiria, uroksiakin. Sillä ei ole väliä vaikka rähisevät ja uhkailevat, Corradon häntä vain heiluu iloisesti ja se pyytää leikkimään. Vauhtia riittää vaikka muille ja sitä menoa katsellessa olen usein miettinyt missä viipyy se maremmano-abruzzesen rauhallinen, harkitseva temperamentti. Ei tainnut riittää kaikille siinä pentueessa.

corrado2.jpgHyvinkin energisenä nuorena miehenä Corrado on ehtinyt vaikka mitä, koska Ardito vanhana pappana oli sille tylsää seuraa. Niinpä lempinimillä Corven, Cortsu & Ärthjärna varustettu yksilö harrasti suuremman luokan kaivuutöitä viime syksynä ja karkasi tarhasta kolme kertaa saman viikon aikana. Siinä menossa hyytyi mamman hymy ja isot kukkaruukut, laudat, kivet, sementti sun muut tykötarpeet uhkasivat loppua, kun lasten kanssa tukimme reikiä otsa hiessä taskulamppujen valossa. Ikinä en ole kaivannut pakkasia ja kovaa maata niin kuin silloin. Pojat siirtyivät sisäkoiriksi loppuvuodeksi ja tarha-aikaa saivat vain valvotusti Mr Houdini esitysten jälkeen.
Kaivuuhommille saatiin vihdoin loppu, kun sain käsiini hyvin tiheäsyistä metalliverkkoa (kuulemma paperitehtaan sellunkuljetusverkkoa), jota vedettiin tarhan etureunaan verkon alareunasta maata pitkin n. 50 cm päähän verkosta ja iskettiin kiinni 30 cm pitkillä rautakoukuilla. Ei ole enää kaivautunut. Sitten tulikin pakkanen ja lumi ja kaivuuhommat olisivat muutenkin ns menneet jäihin.

Odottelen sydän kylmänä kevättä ja mitä se tuo tullessaan Corradon harrastuspuolella.

Näyttelyissä emme ole käyneet ja tuskin tulemme käymäänkään. Corradon kasvattaja M. Reber ei nimittäin useista muistutuksista huolimatta ole viitsinyt rekisteröidä pentuetta. Minulla on siis puhdasrotuinen paperiton koira. Koettelemukseni m-a rintamalla siis jatkuvat.

gedc0096.jpg

Corrado_1.jpg

Corrado_2.jpg

 takaisin