tillbaka

Ferrino Primaneve

- Ferrino -

ferrino_1.jpg

 Född 27.8.2014

Uppfödare: Laura Contalbrigo, Italien

Foton på Ferrino  ||   Stamtavla

Ferrino flyttade in i medlet av november 2014. Min man och jag gjorde en tripp till Venedig för att hämta hem valpen. Det var en intressant och händelserik resa. Laura och Andrea är var mycket vänliga och hade planerat program för dagarna vi stannade. Vi åkte runt i bydgden och bekantade oss med vingårdar, vinförsäljare samt såg en massa mindre och större byar/städer. En dag spenderade vi i Venedig. Tyvärr var vädret inte det bästa möjliga. Returen via München gick bra, vid landningen i Helsingfors hörde vi hur Ferrino protesterade surt i cargo-delen. Han visade sitt ogillande genom att kissa en sjö på golvet i ankomsthallen. Mottagandet hemma varierade. Corrado tyckte det var bra med en ny lek-kompis medan taxen och volpinona var mer tveksamma till nykomlingen. Dom skällde ut valpen efter noter. Läger lugnade sig som tur rätt fort.

ferrino_4.jpgFerrino hör till de mer energiska hundarna. Han har vuxit med fart och än en gång har jag en storvuxen hund. Ärten mellan öronen skramlardär han far fram och vett och etikett får vi jobba på. Ferrino har hunnit med mycket här hemma: han har provlegat alla blomrabatter flere gånger, grävt gropar här och där, ätit myllä, skällt på postiljonen och grannen osv. Smeknamnen bara ökar: Fertsu. Fellini, Lilla Trädgårdsmästaren osv. Till sitt lynne avviker Ferrino en hel del från mina tidigare m-a:n. Rasen ska ju varken leka eller apportera.... hemma hos oss bor dock en mycket lekfull och apportvillig individ. Av alla våra nuvarande sex hundar tycker jag Ferrino är den som leker mest och helst. Alltid redo för lite fotboll tex. Hoppeligen får han litet mera vett i skallen och lugnar sig när han växer upp. Fast hans farsgubbe lär vara väldigt lekfull ännu vid sex års ålder.

Vi har kollat in en massa saker redan. Har gått två valpkurser, trampat omkring i skogen, glott på tåg som passerar stationien, promenerat längs kanalen och klättrat på stenar och upp-och-nervända båtar på stranden. Om nyfikenheten inte är nog för att få fart på Ferrino så går det alltid att locka honom med litet godis.

Utställningarna får ännu vänta då han är mitt i uppväxten och behöver få ordning på sina ben. Kanske vi provar på någon match-show för att träna litet på uppförandet i ringen.


ferrino_3.jpg

ferrino_2.jpg

ferrino_5.jpg

tillbaka