tillbaka

Strävhårig tax, viltfärgad

Touhukas Kevin

- Kevin -

kevin1.jpg

8.3.1995 - 14.12.2010

Kevins foton

 

Förutom ny man och tilläggsbarn utökades familjen även med två äldre taxherrar, Kevin och Rico.
Då jag lärde känna radarparet år 2009 var Kevin redan hela 14 år gammal.

kevin3.jpgHan var döv och blind, pälsen var mjuk och färgen hade bleknat. Trots sin ålder var han uthållig och envis som en åsna, précis som bara en strävhåriga tax kan vara. Han var alltid redo att slå följe på en promenad eller en åktur i bilen. Kevin njöt av livet i fulla drag, han sträckte ut sej i full längd i soffan, på sängen eller på ngt annat bekvämt ställe och njöt av klappar och kel.

Keppana var förvånansvärt bra på att klara av nya omgivningar både ute och inne samt nya hundbekantskaper. Han törnade inte emot möbler eller väggar, föll inte i trappor eller råkade ut för andra olyckor man tycker en blind hund kunde har råkat ut för. Han rörde sej så säkert och bra att vi ibland misstänkte att han ändå såg något trots att ögonen var alldeles grumliga och grå.
Kevin var alltid redo att delta i allt som hände i köket. Han åt med förtjusning och god aptit allt som trillade på golvet – gurka, sallad, morötter, bröd, ost – inget var egentligen oätbart enligt honom. Han höll dejour genom att ligga tätt bakom hälarna och när näsan sa att ngt fallit på golvet dök han upp som gubben i lådan. Det var inte en eller två gånger som jag snavade över honom när jag skulle ta ett steg bakåt.

Gammelgubben hade dock interna tumörer som gjorde livet tungt och plågade honom. Han fick komma till ro i december 2010. Länge efter att Kevin lämnat oss så tog jag av gammal vana försiktiga steg bakåt i köket och förväntde mej att någon skulle komma och städa upp det som fallit på golvet.

 

kevin2.jpg

tillbaka